(021) 44479254                     3Dpuzzle (@) chmail.ir  

 

اخبار

نر بالغ این پرنده بسیار زیبا و قابل توجه است. دارای منقار و صورت مایل به قرمز و یک هلال بزرگ سفید بالای سر است. در اطراف صورتش نیز مو دارد.سینه ی این پرنده، بنفش با دو خط سفید عمودی است. دو طرف آن قرمز و در پشت نیز دم نارنجی رنگ دارد. ماندارین ماده شباهت زیادی به ماده اردک جنگلی دارد با حلقه چشم سفید که یک خط از چشم تا پشت آن کشیده شده است.

اردک ماندارین اردکی است که گونه هایی از آن در شرق آسیا وجود دارد. اندازه این اردک متوسط، قد آن 41 تا49 سانتی متر و طول بال های آن بین 65 تا 75 سانتی متر است. به عنوان یک جاندار اهلی میتوان آن را نزدیک به دسته اردک های جنگلی در آمریکای شمالی دانست.

هر2 پرنده تاج دارند اما تاج در پرنده ی نر بیشتر مشهود است. مانند بیشتر گونه های اردک، نر در فصل جفت گیری پرهایش ریخته و شیبه به اردک ماده میشود اما با این حال میتوان آن هارا از طریق منقار درخشان  زرد-نارنجی  و خط چشم کم رنگ و عدم وجود تاج (کاکل) در ماده از یکدیگر تشخیص داد. جوجه اردک های ماندارین از نظر ظاهری تقریبا شبیه به جوجه اردک های جنگلی و جوجه  اردک های وحشی هستند اما با خط چشمشان از اردک های وحشی و جنگلی تمییز داده میشوند. خط چشم اردک های وحشی و جنگلی فقط دور چشمشان است در حالی که خط چشم اردک های ماندارین از چشم تا دمشان  امتداد یافته است.

البته اردک ماندارین سفید رنگ نیز وجود دارد که ناشی از جهش ژنتیکی می باشد. با وجود اینکه ریشه این جهش ژنتیکی مشخص نیست، این طور تصور فرض شده که جفت گیری مداوم پرندگان با نسبت خانوادگی مشابه و همچنین اصلاح نژاد منجر به کمتر شدن ترکیبات ژنتیکی و در نتیجه ایجاد مشکلات ژنتیکی مانند آلبانیسیم گردیده.

این گونه از پرندگان در شرق آسیا بیشتر یافت می شوند. صادرات و خراب کردن جنگل ها که سکونت گاه این نوع پرندگان است باعث کاهش جمعیت در شرق روسیه  و چین تا کمتر از 1000 جفت شده اما گمان میرود که در ژاپن هنوز 5000 جفت  وجود داشته باشد. نزدیک به 7000 عدد در بریتانیا و بیشترین آمار  در  قاره اروپا در ناحیه برلین است.
در آمریکا نیز تعدادی از این پرنده قرنطینه شده (در شهر بلک مانتن و کارولینای شمالی) که تعدادشان محدود است. از صد ها پرنده ماندارین  تعدادی  از جمعیت  وحشی که آزادانه پرواز میکنند در سونومای کالیفرنیا هستند

این جمعیت نتیجه فرار تعداد زیادی از اردک های ماندارین از شکار  است که در طبیعت تولید مثل می کنند.


تولید مثل

محیط زندگی این پرندگان در طول زمان تولید مثل، در بوته زارهای لبه رودخانه ها است که بیشتر در مناطق کم ارتفاع رخ میدهد. اما به دنیا آمدن جوجه ها ممکن است در ارتفاعات بالای 1500 متر اتفاق بیوفتد. در حیات وحش اردک های ماندارین در زمین هایی که با درختان پوشیده شده و در نزدیکی رودخانه های کم عمق (باتلاق ها یا تالاب ها) تولید مثل میکنند. آن ها در در حفره های داخل درختان در نزدیکی آب  لانه میسازند. در طول بهار ماده ها پس از جفت گیری، روی تخم ها در حفره درختان میخوابند و پرنده ی نر در طول جوجه کشی از پرنده ماده و تخم هایش محافظت میکند. خود پرنده ی نر روی تخم ها نمیخوابد و قبل از باز شدن تخم ها آنها را ترک میکند.

پس از بیرون آمدن جوجه ها از تخم، مادرشان پرواز میکند و جوجه اردک هارا برای یاد دادن پرواز از لانه به بیرون هدایت میکند. بعد از اینکه همه جوجه ها از تخم بیرون آمدند، مادرشان را تا نزدیکی منبع آب دنبال میکنند


شماره تماس پشتیبانی

(021) 44479254