در ثبت شرکت اولین سوالی که در مقابلمان قرار میگیرد این است که چرا شرکت ثبت می کنیم ؟؟
ابتدا به تعریف شرکت بپردازیم که شرکت چیست و چگونه یک شرکت به ثبت می رسد؟؟
شرکت از اجتماع ۲ یا چند شریک یا سهامدار و یا موسس که دارای هدف مشترکی برای رسیدن به یک هدف واحد تشکیل می شود گفته می شود ، شرکا یا سهامداران هر شرکت می توانند شخصیت های حقیقی و حقوقی باشند. هر شرکت دارای یک هدف با خط مشی می باشد که توسط شخصیت های حقیقی و حقوقی(شرکا یا سهام داران ) تعیین می شود.اصولا این خط مشی در چهارچوبی به نام اساسنامه که دارای مفاد مختلفی می باشد تشکیل می شود.
در قانون تجارت ۷ دسته شرکت تعریف گردیده که هریک خاصیت ها و خصلت های خود را در قانون تجارت دارند و دارای اساسنامه های نزدیک به هم که دارای طرح یکپارچه می باشد هستند. اصولا در اساسنامه شرکتها از مواردی نظیر نام شرکت ، موضوع شرکت(هدف) ، مدت زمان شرکت ، مرکز اصلی (دفتر مرکزی) و شعب شرکت ، میزان سرمایه شرکت (سرانه همکاری) به تفکیک نقد و غیر نقد تعداد سهام شرکت و نوع آنها (بی نام ،با نام ، ممتاز ، وثیقه و ….)، نحوه انتقال سهام و ….. که این ها جزو مهمترین اقسام اساسنامه می باشد و تعدادی ماده دیگر که میتوانند سهام داران و شرکاء تعیین کنند و در اساسنامه الحاق نمایند.
انواع شرکت های قابل ثبت در اداره ثبت شرکتها طبق قانون از قبیل شرکت های سهامی نظیر شرکت سهامی خاص و عام شرکت های مختلط نظیر شرکت مختلط سهامی و مختلط غیرسهامی ، شرکت های تعاونی ، تضامنی و مسئولیت محدود و نسبی و موسسه غیرتجاری